تاثیر معدل ارشد برای آزمون دکتری سال 1403 بیتاثیر است. در سالهای گذشته از 94 تا 99، معدل کارشناسی و کارشناسی ارشد بر روی آزمون کتبی آزمون دکتری تاثیر گذار بود. این در حالی است که اکنون معدل مقطع ارشد روی آزمون و مصاحبه دکتری تاثیری ندارد و ملاک پذیرش، عملکرد داوطلبان است.
نحوه تاثیر معدل ارشد برای آزمون دکتری ۱۴۰۳
تاثیر معدل کارشناسی ارشد برای آزمون دکتری در سال 1403 بدون تاثیر است. اما در سالهای قبل داوطلبان باید به این موضوع توجه میکردند، زیرا معدل به صورت مستقیم روی معدل نهایی آزمون کتبی تاثیر میگذاشت و میتوانست شانس متقاضیان را برای قبولی یا عدم قبولی تغییر دهد. بنابراین اکنون داوطلبانی که نگران این موضوع هستند با اطلاع از بیتاثیر بودن معدل و نمرات در آزمون دکتری، میتوانند مراحل ثبت نام خود را انجام دهند.
اما با این حال طبق قانون جدید که از سال 99 به بعد وضع شده، معدل کارشناسی و کارشناسی ارشد دکتری دانشجو، به عنوان سابقه تحصیلی در زمان مصاحبه حضوری در نظر گرفته میشود. این بدان معنی است که معدل روی نمرات آزمون اثری ندارد، اما زمانی که داوطلب به مرحله نهایی یعنی مصاحبه دعوت میشود، باید از یکسری مراحل برای قبولی عبور کند.
همانطور که گفتیم معدل مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد به عنوان سابقه تحصیلی در نظر گرفته میشود و مصاحبه کنندگان آزمون دکتری، نمرات و معدل داوطلب را بررسی خواهند کرد. به این ترتیب شاید تاثیر معدل بر روی آزمون کتبی برداشته شده باشد، اما همچنان در مصاحبه حضوری آزمون دکتری تاثیر خود را حفظ کرده است.
محاسبه معدل ارشد برای آزمون دکتری
در سال 94 تا 99 اثر معدل کارشناسی و کارشناسی ارشد بر آزمون کتبی دکتری 20 درصد بوده است. بنابراین داوطلبانی که میخواستند به هر نحوی در آزمون قبول شوند، باید تمام تلاش خود را برای گرفتن 80 در صد آزمون کتبی به کار میگرفتند. اما از سال 99 به بعد معیار و ملاک معدل موثر کارشناسی و کارشناسی ارشد از آزمون دکتری برداشته شده است.
همچنین تاثیر معدل کارشناسی در مصاحبه دکتری 40 درصد و کارشناسی ارشد 60 درصد بوده است که اکنون این تاثیر برداشته شده و فقط در مصاحبه حضوری، معدل ارشد به عنوان یک امتیاز مثبت در نظر گرفته میشود. با این حال برای اینکه بتوانید درک درستی از اثر معدل کارشناسی ارشد برای آزمون کتبی در سالهای گذشته داشته باشید، به مثال زیر که مربوط میانگین معدل ارشد و کارشناسی است، توجه کنید:
معدل کارشناسی: 16/25
معدل کارشناسی ارشد: 18/42
میانگین معدل کارشناسی و کارشناسی ارشد: 17/335=2÷(18/42+16/25)
برای رسیدن به نتیجه نهایی، باید جواب محاسبه را در 40 درصد و 60 درصد ضرب کنید. البته همانطور که گفتیم این محاسبه برای زمانی است که معدل بر روی آزمون کتبی و مصاحبه تاثیر مستقیمی داشته باشد. البته به این موضوع توجه داشته باشید که نباید اعشار آن را بردارید. پس از آن باید معدل موثری که در دکتری محاسبه میشده است را به دست آورید. همانطور گفتیم معدل کارشناسی بر وزن 40 درصد میباشد و معدل ارشد بر وزن 60 درصد، بنابراین برای محاسبه تاثیر معدل ارشد به مثال زیر توجه فرمایید:
کارشناسی: 6/5=0/4*16/25
کارشناسی ارشد: 11/052=0/6*18/42
میانگین درصد موثر برای آزمون دکتری: 17/552=6/5+11/052
البته لازم به ذکر است که تاثیر معدل ارشد و کارشناسی برداشته شده است، اما نتیجه میانگین تاثیر معدل مقاطع قبل دکتری، مطابق با نمونهای است که با هم بررسی کردیم.
- ۷۵۷ بازديد
- ۰ ۰
- ۰ نظر