شرایط آزمون قضاوت شورای حل اختلاف، شباهت بسیاری به شرایط آزمون قضاوت دارد که در مقالات قبل به آن پرداختیم. پایان جلسه کمیسیون قضایی در خردادماه 1400 در رابطه با تعیین تکلیف وضعیت استخدامی کارکنان شوراهای حل اختلاف مجلس با مصوبهای که در صحن مجلس مطرح شد توانست این روند را به سمتی ببرد تا وضعیت استخدامی و خدمتی این افراد مشخص شود.
آن چه در مراحل اولیه مشخص شد این است که شوراهای حل اختلاف نیاز به قاضی ندارد. سقف و چارچوب مشخص شده در حالت کدخدا منشی است و این سوال مطرح است که این افراد برای حل مسائل مختلف تا چه حد امکان ورود پیدا کنند.
به این ترتیب پروندههای کوچکی که در دست شورای حل اختلاف است نیاز به ارجاع به قوه قضائیه نداشته باشد. با این حال شرایط استخدام کارکنان و قضات در شورای حل اختلاف تا زمان تغییر در قانون به شرحی است که خواهد آمد.
ارجاع نحوه استخدام کارکنان شورای حل اختلاف به کمیسیون قضایی
هر شعبه شورا دارای رئیس، یک نفر عضو اصلی و حسب مورد یکنفر عضو علیالبدل است که جلسات شورا با حضور دو نفر رسمیت مییابد.
تبصره 1- در هر حوزه قضائی حسب مورد تعدادی عضو علیالبدل تعیین میشود. در صورت غیبت رئیس شورا یا عضو اصلی یا درصورت عدم وحدت نظر دو عضو شورا، به دستور رئیس شورای حوزه قضائی مربوط، عضو علیالبدلی جایگزین یا اضافه میشود.
تبصره 2- برای هر شعبه در مناطق شهری حداکثر دو نفر و در شعب مناطق روستایی درصورت نیاز یکنفر نیروی اداری و دفتری شورا به کار گرفته میشود. (متناسب با حجم کار و تعداد پروندهها)
تبصره 3- در شوراهایی که به صورت تخصصی در اتحادیههای صنفی و یا اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و اتاق تعاون ایران و نظیر آنها مستقر هستند، تأمین کارکنان اداری و خدماتی مورد نیاز شوراهای مذکور در صورت امکان برعهده نهادهای محل استقرار شورا است. کارکنان مذکور با معرفی نهادهای محل استقرار و حکم مرکز منصوب میشوند. تأمین هزینههای کارکنان مذکور و تأمین مالی و پشتیبانی از این کارکنان بر عهده نهادهای محل استقرار است.
همچنین در ماده 5 مکرر آمده بود مرکز مکلف است ظرف مدت پنج سال نیاز شوراهای حل اختلاف به کارکنان تماموقت (اعم از اعضاء و سایر کارکنان) را بر طرف کند. این کار با استخدام از میان اشخاصی که واجد شرایط و با اولویت سابقه اشتغال بیشتر و همکاری با شوراها، به صورت پیمانی یا به صورت قرارداد کار معین از طریق آزمون عمومی و تخصصی، انجام شود.
- ۸۰۹ بازديد
- ۰ ۰
- ۰ نظر