مشاوره وسواس فکری، دلایل بروز وسواس، راه های درمان وسواس، انواع روش های ارائه
مشاوره وسواس فکری و افسانه هایی نادرست دررابطه با این موضوع، مواردی است که ما در این مطلب بررسی خواهیم کرد. در صورتی که شما با این مشکل دست و پنجه نرم می کنید و یا افرادی را در اطراف خود دارید که ممکن است در این مورد نیاز به کمک داشته باشند، توصیه می کنیم در ادامه این مطلب همراه ما باشید.
4 دسته اصلی اختلال وسواس فکری کودکان عباتنداز:
1- وسواس چک کردن
وسواس چک کردن یک مشکل رایج در مبتلایان به اختلال وسواس فکری است. این نوع وسواس می تواند اشکال مختلفی از بررسی فیزیکی موارد گرفته تا تفکرات ذهنی داشته باشد. غالباً فرآیند بررسی با گذشت زمان به تدریج بدتر می شود و برای بعضی از افراد انجام آن چندین ساعت طول می کشد. رایج ترین اشکال چک کردن عبارتند از:
چک کردن درب ها، چراغ ها، پنجره ها، قفل ها، نگاه کردن به آینه ها، زنگ زدن مداوم به نزدیکان (برای اطمینان از اینکه اتفاق بدی رخ نداده باشد)، چک کردن مداوم شرایط جسمی از طریق آزمایشات مختلف و…
2- وسواس آلودگی
ترس از آلوده بودن یک شی و صدمه یا حتی مرگ یکی از عزیزان در میان مبتلایان به اختلال وسواس فکری نیز رایج است. معمولا اجبار تمیز کردن و شستن با این نوع افکار وسواسی همراه است به گونه ای که بعضی از مبتلایان به دلیل شستن بیش از حد دست ها، به بیماری های پوستی مبتلا می شوند. منابع معمول آلودگی عبارتند از:
فضاهای عمومی و توالت، فضاهای مشترک خانوادگی مانند آشپزخانه، لمس سایر افراد، دست زدن به دستگیره درها، لمس اشیا‘ “قرمز” (مرتبط با خون).