چگونه رشته تحصیلی مورد علاقه خود را پیدا کنیم؟

 

برای تحصیل در دانشگاه چگونه رشته تحصیلی مورد علاقه خود را پیدا کنیم ؟

اگر شما هم یکی از شرکت کنندگان کنکور پیش رو هستید حتماً از همین الان به این موضوع فکر می کنید که چگونه رشته تحصیلی مورد علاقه خود را پیدا کنیم ؟

به هر حال بحث انتخاب رشته برای یافتن شغلی مناسب در آینده اهمیت زیادی برای شما دوستان و عزیزان پشت کنکوری دارد.

پیدا کردن رشته تحصیلی مورد علاقه از طریق روش های مختلفی شما دوست عزیز داوطلب امکان پذیر است.

حتماً کنجکاو شده اید که بدانید این روش ها شامل چه مواردی می شوند.

در ادامه این نوشته، سعی در ارائه راهکارهایی را برای شما دوست عزیز داریم که به کمک آن ها بتوانید پاسخگوی این سؤال یعنی برای تحصیل در دانشگاه چگونه رشته تحصیلی مورد علاقه خود را پیدا کنیم ؟ باشید.

به چه رشته‌های دانشگاهی علاقه‌مند هستید؟

بیش از صدها رشته دانشگاهی وجود دارد که هر یک دارای شاخه‌ها و زیرشاخه‌های مختلفی هستند که در نهایت به چند شغل خاصی منتهی خواهند شد. اما اگر بخواهیم یک دسته‌بندی درست‌تر برای انتخاب رشته مورد علاقه دانشگاه داشته باشیم، می‌توانیم رشته‌ها را بر اساس مواردی مثل فنی، تئوری، محاسباتی، پزشکی و… دسته‌بندی کنیم. این دسته‌بندی بهتر می‌تواند روی شناخت استعدادها و ویژگیهای فردی شما در ارتباط با رشته مورد علاقه شما، توسط خود شما تأثیر بگذارد.

برخی افراد هستند که به رشته‌هایی که با کار جسمی و فنی همراه است وارد شغلی در همین زمینه شوند. یا برخی افراد دنبال پشت میز نشستن و شغل کارمندی و فعالیت در یک شرکت هستند که رشته‌هایی مثل حسابداری، مدیریت و… را انتخاب می‌کنند. پس می‌توان نتیجه گرفت که ابتدا باید روی این موضوع فکر کنید که به چه رشته‌هایی علاقه‌مند هستید.

چه کاری را «واقعا» دوست دارید؟

این یک سؤال اساسی و بسیار مهم است. بایدها و نباید ها را کنار بگذارید. آنچه جامعه، والدین یا دوستان تان از شما می‌خواهند را کاملا فراموش کنید. چیزی که شما را زنده نگه داشته چیست؟ چه چیزی آتش درون تان را شعله‌ور می‌کند؟

- علاقه مهم‌تر است یا بازار کار آن رشته؟

برای ارزیابی علایق و رغبت­ها پرسشنامه­های استاندارد روانشناختی نیز وجود دارد. آگاهی از انواع مختلف علایق می­توانند در انتخاب رشته تحصیلی کمک­کننده باشد. رغبت­ها و علایق را می­توان به شیوه زیر تقسیم­بندی کرد:

1- رغبت علمی: نشان­دهنده کشف حقایق و درک واقعیات جدید است. تحصیل در رشته­هایی همچون علوم­پایه و علوم­پزشکی مستلزم داشتن علاقه علمی است.

2- رغبت هنری: این نیرو بیشتر در افرادی یافت می­شود که به خلق آثار هنری می­پردازند و به رشته­های گروه هنر و معماری روی می­آورند.

3- رغبت ادبی: رغبت فرد به نوشتن، نظم و نثر و بررسی ادبیات و شعر را بیان می­کند.

4- رغبت به خدمات اجتماعی: تمایل فرد به کمک­رسانی یا حل مشکلات مردم را بیان می­نماید همانند مددکاری اجتماعی، پرستاری، علوم­پزشکی، روان­شناسی، مشاوره، حقوق و رشته­های حوزه آموزش، بیشتر به این تمایل برمی­گردد.

5- علاقه به محاسبات و کار با اعداد و ارقام: حضور موفق در گرایش­های مختلف رشته ریاضی، مهندسی، حسابداری، بانکداری و اقتصاد، بستگی به میزان علاقه شما در کار کردن با اعداد و ارقام دارد.

6- رغبت به کار در فضای باز: موفقیت در رشته­هایی همانند تربیت­بدنی، نقشه­برداری، مهندسی کشاورزی و جنگلداری تا حدود زیادی به وجود این نوع علاقه در فرد بستگی دارد.

7- رغبت مکانیکی-صنعتی: این رغبت بیشتر از ویژگی­هایی همچون صحت و دقت در حرکت، آگاهی از روش کار با ابزارها، مهارت و استدلال منطقی تشکیل شده است. از جمله رشته­هایی که موفقیت در آنها به وجود این نوع رغبت بستگی دارد، رشته­های فنی و مهندسی، دندانپزشکی، علوم آزمایشگاهی و هستند.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Source: چگونه رشته مورد علاقه خود را پیدا کنیم

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در فارسی بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.