سؤال من به درد چه رشته ای می خورم؟ سؤالی است که تقریباً همه دانش آموزان مایل به ادامه تحصیل در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی کشور مدام از خود می پرسند و به دنبال یافتن پاسخی مناسب و منطقی برای آن هستند. اما یادتان نرود که در ابتدا باید بدانیم به چه شغلی علاقه داریم تا بتوانیم به وسیله آن رشته مورد نظر خود را پیدا کنیم. به نظر شما از کجا بفهمیم به چه شغلی علاقه داریم ؟ شاید شما هم جزء آن دسته از افرادی باشید که همواره این به این موضوع فکر می کنید که نمیدونم چه کاری رو دوست دارم و یا این که من برای چه کاری ساخته شدم ؟. در این نوشته، با شما همراه هستیم تا با ارائه توضیحاتی به پاسخ این سؤال یعنی من به درد چه رشته ای می خورم ؟ دست پیدا کنیم.
از چه نوع هوشی بهره میبرید؟
براساس نظریهی گاردنر، انسانها دارای انواع مختلفی از هوش هستند.
- هوش تصویری-فضایی: در تجسم چیزها بسیار قوی هستند، این افراد میتوانند نمودارها را به راحتی تحلیل کنند و اغلب در رشتههای مهندسی مشغول به فعالیت میشوند.
- هوش کلامی-زبانی: مهارت عجیبی در بیان اندیشه و احساسات خود دارند و رشتهی انسانی بهترین گزینه برای این گروه از افراد است.
- هوش منطقی-ریاضی: در تحلیل منطقی مسائل فوقالعاده هستند و در رشتههای مهندسی عملکرد بهتری دارند.
- هوش جسمی-حرکتی: زبان بدن قدرتمندی دارند.
- هوش موسیقیایی: این افراد توانایی خاصی در شناختن الگوها و نواختن دارند.
- هوش میانفردی: افرادی همدل هستند که به راحتی میتوانند دیگران را درک کنند، این افراد هم در رشتهی انسانی عملکرد بسیار خوبی دارند.
- هوش درونفردی: شناخت مناسبی از درون خود دارند.
- هوش طبیعتگرا:توانایی تشخیص و درک از ارتباط با طبیعت، هوش طبیعتگرا نامیده میشود. افراد باهوش در این زمینه، به رشتههای تجربی علاقهی بیشتری خواهند داشت.
در انتخاب رشته تحصیلی باید به چند مورد توجه کرد که شناخت این موارد و مشورت و آگاهی درباره رشته های تحصیلی می تواند به یک انتخاب درست کمک کند.
1 -شناخت شخصی: مهم ترین مسئله در انتخاب رشته در سال دوم دبیرستان، شناخت توانایی های شخصی است. به طور مثال، دانش آموزی که توانایی بالاتری در درک درس های مفهومی و استدلالی دارد، طبیعتاً می تواند در رشته ریاضی موفق تر ظاهر شود. همچنین دانش آموزی که توانایی علمی مشخصی در دروس تخصصی تجربی یعنی دروس زیست شناسی دارد، می تواند در رشته تجربی موفق تر باشد و در نهایت شخصی که بر دروس علوم انسانی و مسایل مربوط به آن اشراف بیشتری دارد، می تواند در رشته علوم انسانی موفق تر ظاهر شود.
2 -شناخت بازار کار: یکی از مواردی که می تواند در انتخاب صحیح رشته تحصیلی به شما کمک کند و زمینه ساز موفقیت های علمی و شغلی آینده شما باشد، شناخت بازار کار مربوط به رشته های دانشگاهی مرتبط با رشته تحصیلی در دانشگاه است. مطالعه در این زمینه و مشورت کردن با دانش آموختگان رشته های مربوطه به شما در انتخاب درست کمک می کند.
3 -توجه به ظرفیت دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی در خصوص رشته های دانشگاهی: در برخی از رشته ها مانند پزشکی با توجه به ظرفیت کم دانشگاه ها در پذیرش دانشجو و استقبال زیاد داوطلبان کنکور از آن، شرایط و امکان قبولی در این گونه از رشته ها سخت تر از رشته های دیگر است. این نکته برای انتخاب رشته، مهم است و قابل چشم پوشی نیست.
4 -مشاوره با افراد متخصص: یکی از موثرترین راهکارها برای انتخاب درست رشته در سال دوم دبیرستان، مشاوره با متخصصان و مشاوران در این زمینه است. از جمله افرادی که می توانند به شما کمک شایانی کنند، دانش آموختگان دانشگاهی هستند که اطلاعات جامعی درباره رشته های دانشگاهی، بازار کار مربوط به آن و شرایط تحصیلی در دانشگاه های کشور در رشته مرتبط با خود را به شما خواهند داد.
Source: من به درد چه رشته ای میخورم؟
- ۸۹۷ بازديد
- ۰ ۰
- ۰ نظر