نحوه اولویت بندی:
سازمان سنجش این است که ابتدا رتبه ها را از بهترین به بدترین مرتب می کند. سپس انتخاب رشته ها را براساس رتبه داوطلبان چک می کند. یعنی مثلا اول انتخاب رشته کسی که رتبه 999 دارد چک می شود و بعد انتخاب رشته کسی که رتبه 1000 شده است. به محض این که در یکی از انتخابها، داوطلب قبول شود، بقیه انتخابهای او در اعلام قبولی رشته ها در شهریور ماه چک نمی شود و فرآیند چک کردن فرم انتخاب رشته در همانجایی که داوطلب قبول شد، متوقف می شود. اگر داوطلب انتخابهای خوب و با کیفیت را در اولویت بندی انتخاب رشته، جزء انتخابهای خود قرار ندهد ممکن است یک انتخاب بدتر را قبول شود.
برای بهترین اولویت بندی انتخاب رشته، توصیه ما به شما این است در انتخاب رشته کنکور خود، رتبه را فراموش کنید و براساس علاقه انتخاب رشته کنید. حال اگر تعداد انتخابهای شما بیشتر از حد مجاز بشود باید یک سری از انتخابهای با کیفیت ابتدایی را حذف کنید.
بهترین قانون اولویت بندی انتخاب رشته کنکور سراسری این است:
بهتر است از 150 انتخاب، حداقل 40 انتخاب، انتخابهای رویایی باشد که شما حتی شانس قبولی ندارید و شانس قبولی شما در آنها کم احتمال است و شامل رشته هایی با کیفیت و در دانشگاههایی خوب می باشند. سعی کنید 50 انتخاب بعدی خود را انتخابهای با کیفیت خوشبینانه بچینید. انتخاب هایی که اگر خوش شانس باشید در آنها قبول می شوید و 40 انتخاب بعدی خود را انتخابهایی با احتمال بالا و قوی قرار دهید. 20 انتخاب آخر مخصوص انتخابهایی است که صد در صد در آنها قبول هستید که می تواند شامل انتخاب رشته های صرفا با سوابق تحصیلی نیز باشد.
چگونه باید فهمید که در کدام رشته شانس قبولی داشته ایم؟
برای این که متوجه شویم در کدام یک از اولویت های دیگرمان امکان قبولی را داشته ایم می بایست با دقت به بپردازیم. برای این کار باید در هر کد رشته محل ستون “رتبه داوطلب” را با ستون “آخرین رتبه قبولی” مقایسه کنیم. چنانچه در یک کد رشته محل ، رتبه داوطلب از رتبه آخرین فرد قبولی کمتر باشد ، به این معنی است که شما در آن انتخاب امکان قبولی خواهید داشت.
بنابراین برای بررسی اولویت های پایین تر که شانس قبولی را در آن ها دارید ، می توانید از طریق سیستم ارسال درخواست سازمان سنجش آموزش کشور و فعال نمودن گزینه بررسی اشتباه در انتخاب رشته و تقاضای انتخاب اولویت بعدی درخواست خود را ثبت نمایید که البته در ادامه مطلب تمامی مراحل و نحوه ثبت درخواست و بررسی اشتباه در انتخاب رشته کنکور سراسری را به طور کامل شرح داده ایم.
اما طی این مرحله سوالاتی هم برای داوطلبان مطرح می شود که نمونه آن این است که اگر
رشته ای که در اولویت است را قبول شویم و در اولویت بعدی هم شانس قبولی داشته باشیم ، امکان انتخاب کد رشته محل بعدی وجود دارد؟ یا خیر! در پاسخ به این سوال لازم است بدانید که پاسخ مثبت است. بنابراین با توجه به مراحلی که در ادامه مطلب شرح خواهیم داد می توانید به سادگی اولویت اول خود را به عنوان اولویت اشتباه معرفی کنید و اولویت های بعدی یعنی اولویت دلخواهتان را در اولویت قرار دهید.
ملاک های اصلی در اولویت بندی
برای درک بهتر روند انتخاب رشته و تأثیر اولویت بندی، میتوان انتخاب رشته و پذیرش را به قلابی در حال سقوط تشبیه کرد که اولویتهای ۱۵۰ گانه شما در مقابل این قلاب هم چون گیرههایی عمل میکنند.
عقل حکم میکند که گیرههای با استحکام کمتر و ناپایدارتر را در ردههای بالاتر قرار داد تا در صورتی که در مقابل تاب نیاورد، گیرههای پائینتر بتوانند آن را از حرکت بازدارند.
کافیست تا با دلایل محکم، همین روند را در اولویتبندیهای خود پیاده کنید، به این صورت که فردی با رتبهای که از خود در دست دارد، میتواند به کمک تخمین قبولی، با توجه به آمار سالهای پیش حدود رتبه لازم هر رشته را بیاید.
با همین کار میتواند رشتههایی را که با رتبه شما فاصله زیادی دارد و تقریبا میدانید قبولی در آن بسیار نامحتمل است در ردههای بالاتر بگذارید. این بخش را انتخابهای خوشبینانه مینامند. سپس انتخابهای معقول تر و به اصطلاح واقع بینانه و در نهایت انتخابهای مطمئنتر و حتمی و به نوعی بدبینانه.
در چینش رشتههای خود قالب ۴گانه زیر را با همین ترتیب اهمیت همواره در نظر بگیرید:
۱-علاقه
۲- کیفیت
۳- هزینه
۴- مسافت
ابتدا با تحقیق بر تمام رشتهها سعی در یافتن علاقه دقیق خود بکنید، نه علاقه احساسی و لحظهای؛
با بررسی دقیق دانشگاههای ممکن برای خود، بهترین کیفیت را در رشته مورد علاقهتان رده بندی کنید؛
تحصیل در تمام دانشگاههای غیر روزانه غیر رایگان خواهد بود. پس شهریههای آنها را نیز بررسی کنید؛
مسافت فاکتور مهمی است که میتواند در رفت و آمد و اسکان و تغذیه، بر فاکتور هزینه نیز تأثیر مستقیم و بهسزایی بگذارد.
چگونه می توانم از نحوه اولویت بندی انتخاب رشته اطلاع حاصل کنم؟
حتماً با توضیحات ارائه شده در بالا این سوال در ذهنتان شکل می گیرد که خب چگونه می توانم از نحوه اولویت بندی انتخاب رشته اطلاع پیدا کنم؟
در جواب باید عرض کنیم که بهترین راه حل برای اطلاع از نحوه اولویت بندی انتخاب رشته کمک گرفتن از مشاوری تحصیلی در این حوزه است.
مشاوری که با اصول و تکنیک های انتخاب رشته آشنا باشد و بتواند بهترین انتخاب رشته را برای شما به صورت حرفه ای انجام دهد.
حتی در صورت نیاز به تغییر اولویت در انتخاب رشته کنکور نیز می توانید از کمک این مشاوران استفاده کنید.
مشاوران ایران تحصیل به عنوان بهترین و کارکشته ترین مشاوران می توانند در کنار شما باشند.
Source: نحوه اولویت بندی انتخاب رشته
- ۹۳۰ بازديد
- ۰ ۰
- ۰ نظر